Google PlusFacebook
Дата:
НУ Паисий Хилендарски
Начално училище в град Стрелча

На лагер в Банско

   От 28.08. до 02.09.2022 г. ученици от НУ “Паисий Хилендарски” и техни преподаватели получиха възможност за безплатна лятна почивка в гр.Банско по Национална програма “Отново заедно”. Учениците и техните ръководители посетиха в гр.Разлог  Историческия музей, градския парк и възстановения слънчев календар.

   Освен второто по възраст дърво в България - Байкушевата мура, част от програмата включваше и посещение на село Добърско, където разгледаха стенописите и иконите в църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, построена през 1614 г. и включена в списъка на стоте национални туристически обекти.

  В Банско децата посетиха къщата-музей Неофит Рилски, духовно-историческия център „Св. Паисий Хилендарски”, църквата “Св.Троица” и посетителския информационен център на Национален парк "Пирин".

   Участието в НП “Отново заедно“ даде възможност на учениците заедно с техните ръководители да посетят различни културни и природни забележителности, да обогатят знанията си и да се върнат с нови впечатления.