Google PlusFacebook
Дата:
НУ Паисий Хилендарски
Начално училище в град Стрелча

Открити уроци в групите за ГЦОУД

   

През тази седмица в НУ"П. Хилендарски" се проведоха три открити урока в ГЦОУД.
На 22 март в ГЦОУД 1 клас с ръководител ст. учител г- жа Нонка Ганчева в час ЗИ Образователни игри на тема: "Най- важни, най- главни" малките първокласници чрез образователни игри усъвършенстваха уменията си за разпознаване на звуковете и буквите в българския език. Разшириха знанията си за създателите на българската азбука и Глаголицата.
На 23 март в ГЦОУД 3 клас с ръководител ст. учител г-жа Магдалена Стоева в час ЗИ Наука на тема:"Залезът на второто българско царство", третокласниците се запознаха с учебното съдържание за падането на България под османска власт. Проследиха причините довели до упадъка на България. Научиха за героичната съпротива на Патриарх Евтимий Търновски. Упражниха четирите аретметични действия на числата до 1000.
На 24 март в ГЦОУД 4 клас с ръководител главен учител г- жа Стойна Караджова се проведе открит урок, на който присъстваха Директора на училището г- жа Илиева, педагогическите специалисти от НУ"П. Хилендарски" и гости от СУ" Св. Св. Кирил и Методий": г-н Ганчо Грозев -  директор на училището, зам. директорите: г- Андон Божков и г- жа Ненка Христева, г- жа Мария Дякова ръководител на ГЦОУД 7 клас и родителите: Тодорка Танчева, Христина Белухова, Денка Цемова. Проведеният открит урок ЗИ Изкуство беше на тема"Кукери и Кукеровден". Четвъртокласниците се запознаха с традицията и съдържанието на народния празник Кукеровден от богато онагледена презентация представена от ученичките Ния Танчева, Ивайла Дякова, Калина Белухова и от легендата за Кукеровден, която госпожа Караджова им прочете. 
С помощта на своите родители придобиха умения за изработване на Кукерска маска. За изработените маски бяха проведени номинации :
"Най-голяма кукерска маска"
"Най-малка кукерска маска",
"Най- атрактивна кукерска маска"
"Най- страшна кукерскамаска";
"Най-автентична кукерска маска"
"Най- колоритна кукерска маска" ;
"Най- стилизирана кукерска маска".
   За изработените маски  учениците получиха Грамоти, а включилите се родители в инициативата благодарствени писма, които бяха връчени накрая на открития урок от г-жа Иванка Илиева -  директор на училището. Учениците разказаха и за характерните храни сервирани на трапезата за празника. Обясниха за традицията прошка.
Поискаха прошка и на английски език,а Симеон Добрев рецитира стихотворението "Прошка". Четвъртокласниците показаха и своите танцувални умения с изпълнението на право хоро от момичетата водени от госпожата и кукерският танц от момчетата. Най- вълнуващият момент в часа за учениците и присъстващите гости беше появата на кукерите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Открити уроци в групите за ГЦОУД - Изображение 1Открити уроци в групите за ГЦОУД - Изображение 2Открити уроци в групите за ГЦОУД - Изображение 3Открити уроци в групите за ГЦОУД - Изображение 4Открити уроци в групите за ГЦОУД - Изображение 5Открити уроци в групите за ГЦОУД - Изображение 6Открити уроци в групите за ГЦОУД - Изображение 7