Google PlusFacebook
Дата:
НУ Паисий Хилендарски
Начално училище в град Стрелча

Открихме новата учебна година

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2014/2015 ГОДИНА

 

     По традиция в 10 часа първият училищен звънец оповести началото на новата учебна година в НУ "П. Хилендарски " - град Стрелча. Развълнувани ученици, техните родители и близки присъстваха на празника.

 

      Гости уважили нашия празник бяха кмета на общината господин Иван Евстатиев, секретарят на общината госпожа Надя Клисурска, специалист "Образование" към общината госпожа Пепа Филипова, учители-пенсионери и гости дошли да споделят радостта на първия учебен ден.

 

     Директорът на училището госпожа Иванка Петришка поздрави с първия учебен ден всички деца, техните родители и учители. Господин Евстатиев пожела здраве и успехи на учениците и учителите от НУ.

 

     Най-малките ни ученици първокласниците, ръководени от своите учителки госпожа Н.Петришка и госпожа Н. Пайтакова изнесоха кратка литературно-музикална програма.

 

     НУ "П.Хилендарски" се присъедини в инициативата "Да върнем вярата в доброто" за набиране на средства за бедстващите след наводненията.

 

     През настоящата 2014/2015 година в нашето училище ще се обучават деца и ученици от 5 до 10 години от град Стрелча и съседните села - Дюлево, Смилец , Свобода, както и от села на други общини - с.Кръстевич и с.Цар Асен. В полудневната подготвителна група ще се обучават 27 деца и 155 ученика в I-IV клас.Първокласниците са 38 ученика. Дейността на училището се организира при целодневен режим на обучение.Сформирани са 4 полуинтернатни групи с пълняемост 100 ученика.

 

     На добър час на всички ученици и учители през новата учебна година!

 

Открихме новата учебна година - Изображение 1