Google PlusFacebook
Дата:
НУ Паисий Хилендарски
Начално училище в град Стрелча

"Искам да съм полезен - рециклирай ме"

   За втора поредна година Екопак България и Община Стрелча организираха кампания "Еко клас" за учениците от град Стрелча като част от кампанията "Искам да съм полезен - рециклирай ме". На 21 април се състоя състезание между класовете за предаване на най-голямо количесто рециклируеми пластмасови опаковки и алуминиеви кенчета.

   Кампанията има за цел да мотивира и информира учениците и техните семейства да събират разделно и да рециклират пластмасови и алуминиеви отпадъци и така да помогнат за чистотата на природата и града, в който живеят.

   Съсезанието започна с песни и стихчета, посветени на рециклирането и изпълнени от децата от ППГ. Кулминацията беше в предаване и измерване на събраните количества пластмасови и алуминиеви опаковки. Като на състезание винаги има победители и победени. Бяха определени две първи места за 2"а" и 3"а" клас, чийто резултати бяха много близки. Тяхната награда е посещение на завода на Екопак в София и билети за кино. Второ място е за учениците от 1"а", трето за 1"б"клас. Учениците бяха наградени с грамоти за участие и топки. Останалите класове получиха баскетболни и футболни топки.

   Поздравления за всички участници в капманията, които се включиха с ентусиазъм в събирането на пластнасови и алуминиеви опаковки!

"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 1"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 2"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 3"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 4"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 5"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 6"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 7"Искам да съм полезен - рециклирай ме" - Изображение 8